Detaylı Filtre

Elektrod Çapı
Markalar
Stok Durumu
Fiyat Aralığı

    Kaynak Elektrodu


  • Kaynak Elektrodu

    Elektrodlar kaynak yapılacak malzeme ile birleşerek bir akım oluşması ve iki malzemenin kaynamasını sağlar.  Kaynak elektrodu Üretiminde zirkonyum, toryum, tungsten kullanılır.  Bu malzemeler bir araya gülerek alaşım ortaya çıkarılır.  Kaynak bölgesine artı olarak başka bir metal eklemeye gerek kalmaz. İsteğe ve ihtiyaca göre de metal eklenebilir.

    Kaynak elektrodu için, asal gazlar tercih edilir.  Bunlara diğer bir ismi ile inert gaz da denilebilir. Kaynak elektrotları çeşitlidir.  Kullanım amacına göre, özelikleri değişir. Metalin mukavemet gücü, kaynak pozisyonu ve akım durumuna göre değişiklik gösterir. Ayrıca kutup yönü de çok önemlidir. Akımın doğru kullanılması gerekir.  Ergimeyenler de katot, ergime olanlar da ise anot kullanılır.

     

    Kaynak Elektrodları

    Elektrod bilindiği üzere, bir fizik terimidir. Köken olarak Fransızca’ dan gelir. Elektodların içinde iki tane kutup vardır. Bunlar iletkenliği arttırır. Bunlara katot ve anot ismi verilir. Katot eksi kutupken, anot ise artı kutuptur.  İki kutup da üreteç bağlantılı çalışır. Anot kutupla çalışan elektrodlar, her zaman daha yüksek kaynak sağlar.

    Kaynak elektrodları metallerin kaynamasın da tercih edilen, kullanım alanı geniş bir elektrod çeşididir. Kaynak elektrodlar da çeşitler değişliklik gösterir. Faktör çoktur. Akım, kutup yönü ve mukavemet önemli bir yere sahiptir. Kaynak elektrod içeriğinde saf tungsten zirkonyum ve toryum kullanılır. Kaynak elektrodlar ne kadar kaliteli olursa, o kadar sağlam ve dayanıklı olur.

     

    Geka Kaynak Elektrodu

    Elektrodlar, birkaç tane de çevrenin bir araya gelerek, aralarındaki potansiyel farkı ölçmeye yarar.  Bir düzenek şeklindedir. Arka lambalarında yer alan, karbon çubukları da elektrod olarak adlandırılır. Elektrik bağlantılarının çoğuna bu isim verilir. Elektrod çeşitleri arasında en çok tercih edilenlerden biri de geka kaynak elektrodudur.

    Karbon yapısı düşük olan çeliklerde tercih edilir. Bunları kaynak yapmada kullanılır. Genel amaçlı kullanılır. Kazanlar, makinalar, köprüler ve mobilya, çelik gibi alanlarda tercih edilir. Ayrıca demir doğrama, otomobillerin gövde kısımları ve daha birçok metalin kaynak yapılmasında Geka kaynak elektrodu kullanılır.  Elektrodlar gaz altı kaynağı ve elektrik ark kaynağı gibi bölümlere ayrılır. Tercih ederken, hangi işlem için uygulanacaksa dikkat edilmelidir.

     

    Kaynak Elektrodu İstanbul

    Kaynak elektrodu metal ve demir parçaların birleştirilmesinde sabitleme işlemi için kullanılır. Birçok tasarımı ve farklı kullanım amacına göre sınıflandırılır. Kaynak elektrodu seçerken dikkat edilecek en önemli detay alınacak ürünün kullanım alanı ve makineye uygunluğudur. İhtiyacınıza göre ürün seçimi yapmak için işinde güvenilir ve kaliteli hizmet veren firmaları tercih etmelisiniz. Kaliteli paraçalar her zaman piyasada kendini belli eder ve ürün verimi açısından dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Kaynak elektrodu İstanbul hizmet kalitesi, güvenli satış politikası ve hızlı kargolama hizmeti sunmaktadır. Alınacak ürüne ödenecek olan ücretin kalitesi ile doğru orantılı olmasına önem verilmelidir. Ürünün dayanabileceği sıcaklık miktarının göz önünde bulundurulması gerekir.

     

    Kaynak Elektrodu Makarası

    Kaynak elektrod makarası, gaz altı kaynak cihazlarında kullanılır. Gaz altı kaynak yapılırken makaraya sarılı olan teli ittirerek işlemin gerçekleşmesini sağlar. Bir nevi bilye gibi de düşünülebilir. Bitirme çekmesinden sonra teller ya doğrudan makaralara sarılır ya da sonradan makaralara sarılmak üzere yaklaşık 300 kg’lık ara ara sarımlar haline getirilir. Pek çok kaynak makinasında tel ilerletme makaraları, teli normal ölçüsüne kadar doğrultamaz. Bir gaz altı telinin bükümü, makaradan sağıldıktan sonra oluşturduğu eğriliktir. Ayrıca bükümün az ya da çokluğu, tel ilerletme kovanında bir dalga hali de oluşturur. Gaz altı kaynak yönteminde kullanılan genellikle 1-5-15-50-60-250 kg makaralara sarılan SG1,SG2,SG3 diye adlandırılan kaynak telidir. Kaynak telinde 15 kg lık makaralar kullanılır.

     

    Kaynak Elektrodu Nedir?

    Kaynakta elektrot, kullanıma bağlı olarak değişen çeşitli malzemelerin bir kombinasyonu ile oluşan sıkıca kaplanmış bir metal çubuktur. Kaynak elektrotlarının işlevi, devrenin kutbu veya akı malzemesinin kutbu olarak kullanıldığında ucunda bir elektrik ark jeneratörünün işlevi görmesi şeklindedir. Elektrotun görevi elektrik kaynak akımını iletmek ve kaynak yapılacak parçaların birleşmesini yapacak malzemeyi sağlamaktır.

     

    Kaynak İşleminde Kaplama

    Damlaları ve erimiş metal banyosunu havanın (oksijen ve nitrojen) etkisinden korumak için bir bariyer oluşturur. Erimiş metalin ince taneciklerini oluşturur. Elektrot ile birleştirilecek parçalar arasındaki boşluğun iyonizasyonunu sağlayarak arkın tutuşmasını kolaylaştırır. Küvet üzerinde yüzerken cüruf oluşumuna izin vererek onu korur ve kordonun soğumasını sınırlar.

     

    Kaynak Elektrodu Satın Al

    Kaynak elektrodu kullanım alanlarını düşünüldüğünde günlük hayatımızı kolaylaştıran makinelerde yardımcı olan insanların yükünü azaltmak için çokça satın alınan ürünlerdir. Elektrod çeşitleri yapılan işe göre farklılık gösterdiği gibi elektod ölçülerinin de kullanılan alana göre farklılık gösterir. Kullanılan elektordların çapları 1mm elektord ve 3000 elektrod arasında değişkenlik gösterir. İhtiyacınız olan elektrod çeşidini hakkında detaylı bilgi edinerek satın alabilirisiniz. Özellikle makinecilik, inşaat, gemicilik gibi alanlarda kullanılan kaynak elektroduna oldukça ihtiyaç duyulması talebi artırmakta. Piyasada bulunan kaynak elektrodu çeşitleri ihtiyacınıza göre seçim yapabileceğiniz türdendir. Kaynak elektrodu satın al işlemleri için internet üzerinden hizmet de alabilirsiniz. Satın alacağınız ürünü ister kredi kartı ister nakit olarak ödeme seçeneklerini kullanarak yapabilirsiniz.

     

    Kaynak Elektrodu Seçimi

    Kaynak elektrodu metal ve demir parçaların birleştirilerek sabitlenmesi için kullanılır. Farklı tasarımları üretilen kaynak elektrotu kullanım amacına göre farklı şekillerde üretilerek satışa sunulur. Kaynak elektrodu seçerken kullanım alanına ve makineye uygunluğuna dikkat edilmesi gereken bir husustur.  Kaynak yapılacak olan demir parçaların yapısı ve uyumlu olması da son derece önemlidir. Bu hususlara dikkat edilmemesi durumda sağlıklı bir kaynak yapılamaz ve yanlış alınan elektrod ile sonrasında farklı sorunların ortaya çıkmasına sebebiyet verir. Ayrıca kaynak elektordun seçiminde dikkat edilmesi gereken markasıdır. Piyasada bulunan kaliteli kaynak elektrodları kendini belli eder. Kaliteli kaynaktan alınan elektrodlar sayesinde kaynağın daha kaliteli ve verimli tamamlanmasını sağlar.

     

    Kaynak Elektrodu Sipariş

    Birden fazla devrenin yan yana getirilmesi ile oluşan elektrik akımlarının geçmesini sağlayan iletken özelliklere sahip olan elektordları hayatın her evresinde kolaylık sağlar. Kaynak elektrodlar makinelerde, belirlenen bir işin gerçekleştirilmesinde, fiziksel bir aktivitenin gerçekleştirilmesinde kullanılır. Bu elektrodlar metal ve benzeri alaşımları kesmek için kullanılır.  Satın alacağınız ürünün kaliteli ve sağlam olması iş verimliliği açısından önemlidir. Kaliteli ürün seçimi yapıolması takdirle oldukça uzun ömürlü ürünlerdir.  Kullanacağınız ve ihtiyacınıza göre belirlediğiniz kaynak elektrodu sipariş vermek için detaylı bir araştırma yapmalısınız. Size en uygun ürünü seçmelisiniz.  Kaynak elektrodu satın almak için internet sitelerinden faydalanabilirsiniz. Sevkiyat ve kargo ile ilgili yaşayacağınız sıkıntılarda özel nakliye desteği alabilirsiniz.

     

    Kaynak Elektrodu

    Elektrotlar, Çıplak ve Kaplamalı olmak üzere iki tipte sınıflandırılabilir:

    Çıplak elektrotlar: Bu elektrotlar ile erimiş malzemeler oksijen ve nitrojen gibi gazların hareketlerine karşı korunmaz olur. Bu faktörden dolayı kaynakların kalitesini düşürürler. Bu elektrotlar yalnızca ikincil boncuklarda ve statik yüklerde kullanılabilir.

    Kaplamalı elektrotlar: Elektrik kaynağı için bir elektrottur. Bunlar genellikle metalik yapılarda kullanılırlar. Bu, kaynak malzemesini sağlanmak istenen özelliklere bağlı olarak çeşitli maddelerden oluşan bir kaplama ile korur. Ayrıca erimiş metali atmosferden korur ve elektrik arkını stabilize eder. Bu da kaynak sırasında avantaj sağlar.

    Kaplamalı Elektrot Sınıflandırması

    Bunlar 5 tipti: Selülozik, Rutil Baz, Düşük hidrojen, demir oksit ve demir tozu olarak sınıflandırılır.

Alışveriş Sepetim